SKRIVET: 2010-05-30, kl 22:53:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trettionde maj 2010

Känner mig abnormalt kreativ och nästintill sjukligt energisk ikväll, vilket givetvis ska utnyttjas till att sätta igång med det nya projekt jag planerat ett tag. Men först ska här städas!

SKRIVET: 2010-05-28, kl 21:12:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tjugoåttonde maj 2010

Fotboll på internatet. Foto: jag

Ibland spelar vi spontanfotboll på internatet. Är inte det försommar så säg?

SKRIVET: 2010-05-27, kl 01:07:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Har alldeles glömt att berätta...

...att "Hanna" (filmen alltså) vann tungviktsklassen på VAFF (Västerbottens Allmänna Filmfestival) i Umeå för två veckor sedan och därmed kvalificerat sig för novemberfestivalen i Trollhättan den 19-21 november i år!

Och det finaste av allt är att Film i Västerbotten bjuder på resa, boende och ackreditering till och under festivalen, så jag har faktiskt råd att åka. Kanoners! Jag längtar redan!

SKRIVET: 2010-05-24, kl 01:06:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite om litteratur

Det här är ju egentligen att ta sig vatten över huvudet, efter att just ha återupptagit det här med bokläsande efter några års uppehåll. Risken finns ju att man då inte har så mycket att komma med, men vatusan, det ser kul ut så jag kan inte riktigt låta bli. Hittade listan hos Mad About Zooey.

Som läsare är jag: Rastlös, men envis. Påbörjar många böcker, då jag gärna vill ha många igång samtidigt - och läser faktiskt också ut de allra flesta. Ger mig sällan, även om jag tycker att boken är kass. Den kan ju bli bättre mot slutet och då vet man ju inte vad man missar (det där resonemanget om att inte slösa tid på dåliga böcker ger jag följdaktligen inte mycket för). Jag är rejält nyfiken också och kan omöjligt gå in i ett bibliotek utan att läsa baksidan på varenda bok inom synhåll, vilket gör att jag ofta blir kvar inne på biblioteket i timtal.

Senast lästa bok: "Bonjour Tristesse" av Francoise Sagan.

Senast påbörjade bok: Som sagt, det ligger en hel hög med påbörjade böcker mitt bord, men den allra senaste är "A Vindification of the Rights of Woman" av Mary Wollstonecraft.

Senast köpta bok/böcker: Kalla mig gärna snål, själv säger jag - student. Och vad kan då vara hälsosammare för plånboken än att utnyttja de gratis resurser som finns på biblioteket (under förutsättning att man inte glömmer sista återlämningsdag såklart)? Det var alltså riktigt längesedan jag köpte en bok, men jag tror det var "Nattens barn" av Traci Lords för några år sedan. Däremot uppskattar jag väldigt mycket att få böcker som födelsedagspresent eller julklapp, det är alltid trevligt.

Favoritdeckarförfattare: Har inte läst en deckare på säkerligen minst sex-sju år så njae, det får nog bli ingen som svar på den frågan.

Jag läser allt av: Har ingen sådan. Läste alla böckerna i serien om "Britta och Silver" av när jag var kring tio, räknas det?

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Böcker om film och foto, historia, matematik och psykologi. Men ofta går jag vilse på vägen, hamnar nån helt annanstans och fastnar läsandes baksidor på böcker i de mest otippade ämnen.

Högst upp i min att-läsa-lista nu ligger: "Du sköna nya värld" av Aldous Huxley, som alltid. Men varje gång kommer det något annat emellan.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Olika årgångar av "Köksalmanackan" till mamma.

SKRIVET: 2010-05-20, kl 02:15:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förra veckan...

... ägnades åt detta.

Inspelning ute vid Billerud. Foto: jag

Nej, det är inga riktiga poliser som kommit för att arrestera mig eller något sådant. Frukta icke, eder kära bloggskribent sitter inte i något fängelse och huttrar. Det är bara film.

SKRIVET: 2010-05-12, kl 23:45:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tolfte maj 2010

Inser att uppdaterandet på bloggen är under all kritik och så kommer det också fortsätta några dagar till. Är mitt i en inspelningsvecka och antalet lediga minuter är helt enkelt, obefintliga. Fick ytterligare en uppgift i teamet idag, har mycket oväntat fått hoppa in som C-foto. Så nu är jag attributör, kostymansvarig, scenografiassistent och C-foto - allt i ett!

SKRIVET: 2010-05-09, kl 23:06:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Imorgon...

...är det äntligen dags - inspelning! Det börjar sannerligen tufft, vi startar kl. 8 på morgonen och lär inte bli klara förrän efter midnatt någon gång. Turligt nog börjar inte tisdagens inspelning förrän kl. 19, så lite sömn ska det väl kunna bli ändå.

SKRIVET: 2010-05-06, kl 23:30:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag tar tillbaka allt!

Okej, jag ångrar mig. Jag tar tillbaka det. Hädanefter ber jag att alla filmer i hela världen någonsin och alltid för all framtid ska datoranimeras. Bara bluescreens från och med nu tack. Rädda mig!

Kånkat, burit, slitit, slagit mig gul och blå och säkert röd och grön också. Träningsvärk, säger jag bara. Min kropp visste inte att det fanns så mycket träningsvärk.

Så kan det vara. En helt vanlig dag i livet som scenografiassistent.

SKRIVET: 2010-05-04, kl 22:32:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Golden Gate

Som om ni inte fått nog av mina promenad-längs-Kalixälven-bilder så kommer här en till. Skulle egentligen ha blivit en längre inlägg idag, men efter att ha suttit ute kring elden i några timmar så är jag rätt så trött. Härligt i alla fall att vårvärmen är här så att man kan tillbringa kvällarna utomhus istället för att konstant gömma sig inne på internatet.

Bro i Kalix. Foto: jag