SKRIVET: 2010-04-26, kl 21:29:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ja si, vad ska man säga?

Grubblade lite på vad dagens inlägg skulle handla om när denna artikel kom i min väg:

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article795283/Sverigedemokraterna-rdquoBarn-forfoljs-aldrigrdquo.html

Lars-Anders Esperts (SD) uttalande om varför Sverige inte ska ta emot ensamkommande flyktingbarn kvalificerar sig med råge bland det mest korkade jag hört på länge. Vadå barn förföljs aldrig?! Han säger dessutom emot sig själv redan två frågor senare:

"Det kan väl hända att en folkgrupp förföljs, som med hutsi och tutsi i Afrika, då hotas alla oavsett om man är nio eller nittio. Då var det väl 700 000 som avrättades. Men det är ändå de vuxna som förföljs och barnen följer bara med av farten."

Men hallå! Du sa ju nyss att barn aldrig förföljs, hur kan du då i nästa stycke säga att om en folkgrupp förföljs så hotas alla mellan nio (dvs BARN) och nittio och fortfarande hävda att man ska neka ensamkommande flyktingbarn uppehållstillstånd? Som att det spelar roll om hatet hos förföljarna ursprungligen är riktat mot föräldrarna och inte mot barnen. Uppenbarligen finns det ju ett hot mot barnen i alla fall, det säger ju till och med Lars-Anders själv.

Eller Lars-Anders kanske aldrig har hört talas om att det faktiskt finns människor som hatar andra människor, bara på grund av deras etnicitet, oavsett om just den personen gjort sig skyldig till något eller ej. Är det inte då möjligt att även barn, som inte gjort sig skyldiga till något, kan hatas och därmed hotas och förföljas?

Uppenbarligen verkar det i alla fall finnas någon som har något emot dessa barn. Nämligen Lars-Anders Espert.


TH

Oh, don't get me started on SD. Ibland undrar man varför människor ska krångla till det så och försöka gömma sig bakom en massa ihåliga argument som inte håller, för att kanske eventuellt lyckas lura någon korkad stackare att tro att de gör något bra. Kan de inte bara stå för vad de är och säga det de tycker? Damn politicians... Såg du förresten Reinfeldt på hockey? Uppenbarligen Djurgårdare. Fine. Men det kändes ändå konstigt att hela Sveriges statsminister (under sin regeringstid, även om han var där som privatperson) så tydligt tar ståndpunkt i en match mellan två svenska lag. Okej, om det var Tre Kronor som mötte Kanada typ. Jag vet inte det jag, men smålänningarna kände nog inte att det var deras statsminister som stod där och hejade.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: