SKRIVET: 2010-04-28, kl 18:06:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Musikvideo: Bulletproof

Normalt brukar jag bli en aning skeptisk till musikvideos där många av de roliga detaljerna i scenografin är datoranimerade, eftersom jag då tänker på alla stackars scenografinördar, likt mig, som inte får bygga de roliga miljöerna på riktigt i sann oldschool-anda. Men videon till låten Bulletproof av gruppen La Roux kan jag trots det inte låta bli att gilla lite så där i smyg. Kanske är det en dold fashionista i mig som fastnat för det faktum att Ellys kläder matchar med bakgrunden eller så är det något helt annat, väl värd en titt är den i alla fall.Har dock en idé om hur man hade kunnat göra den ännu roligare, men den sparar jag inför framtiden...

SKRIVET: 2010-04-27, kl 20:20:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stockholmsbilder

Mina två favoritbilder av de jag tog under praktiken i Stockholm.

Fiskskylt i Gamla Stan. Foto: jag

Mystisk madame i Gamla Stan. Foto: jag

SKRIVET: 2010-04-26, kl 21:29:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ja si, vad ska man säga?

Grubblade lite på vad dagens inlägg skulle handla om när denna artikel kom i min väg:

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article795283/Sverigedemokraterna-rdquoBarn-forfoljs-aldrigrdquo.html

Lars-Anders Esperts (SD) uttalande om varför Sverige inte ska ta emot ensamkommande flyktingbarn kvalificerar sig med råge bland det mest korkade jag hört på länge. Vadå barn förföljs aldrig?! Han säger dessutom emot sig själv redan två frågor senare:

"Det kan väl hända att en folkgrupp förföljs, som med hutsi och tutsi i Afrika, då hotas alla oavsett om man är nio eller nittio. Då var det väl 700 000 som avrättades. Men det är ändå de vuxna som förföljs och barnen följer bara med av farten."

Men hallå! Du sa ju nyss att barn aldrig förföljs, hur kan du då i nästa stycke säga att om en folkgrupp förföljs så hotas alla mellan nio (dvs BARN) och nittio och fortfarande hävda att man ska neka ensamkommande flyktingbarn uppehållstillstånd? Som att det spelar roll om hatet hos förföljarna ursprungligen är riktat mot föräldrarna och inte mot barnen. Uppenbarligen finns det ju ett hot mot barnen i alla fall, det säger ju till och med Lars-Anders själv.

Eller Lars-Anders kanske aldrig har hört talas om att det faktiskt finns människor som hatar andra människor, bara på grund av deras etnicitet, oavsett om just den personen gjort sig skyldig till något eller ej. Är det inte då möjligt att även barn, som inte gjort sig skyldiga till något, kan hatas och därmed hotas och förföljas?

Uppenbarligen verkar det i alla fall finnas någon som har något emot dessa barn. Nämligen Lars-Anders Espert.

SKRIVET: 2010-04-25, kl 01:37:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Solnedgångar och sådant

Okej. Jag försökte ta ett fint foto, ett sånt där med solnedgång och hela kitet, men då människorna längst upp på backkrönet hade bråttom misslyckades jag med skärpan. Men solnedgångar är ju fortfarande är kul så jag kunde inte riktigt hålla mig ifrån denna bild ändå. Ett djärvt experiment till halvtvå-på-natten-redigering kommer alltså här, varsågoda!

Solnedgång i Kalix. Foto: jag

SKRIVET: 2010-04-21, kl 20:02:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagar som gårdagen...

... är förlåtande, även mot Kalix.

Kalix. Foto: jag

SKRIVET: 2010-04-20, kl 21:39:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tjugonde april 2010

Åter i Kalix efter en helg hemma i Skellefteå. Som vanligt när jag åker hem blir mina helger allt annat än lugna, har hunnit med både återträff med gamla klasskompisar på Station 8, tävling och styrelsemöte.

Så idag har jag bara tagit det lugnt. Blev en promenad längs Kalixälven nu ikväll och eftersom kameran fick följa med så blev det en hel del bilder. Min överambitiösa tanke är att redigera några av dessa imorgon och sen dyker de upp på bloggen, voila!

SKRIVET: 2010-04-16, kl 00:48:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Någon...

...som har 20 tomma akvarier ståendes hemma? Att låna ut en vecka till en inspelning. I närheten av Kalix, akvarier är ju inte så där megaenkla att frakta nämligen. PS. Dina akvarier kommer bli världsberömda.

Nähä, tänkte väl det.

Mission impossible. Eller utmaning, som det kallas i optimisternas värld.

SKRIVET: 2010-04-12, kl 20:37:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

SKRIVET: 2010-04-11, kl 22:27:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gainsbourg

I dagarna har filmen om Serge Gainsbourgs liv haft svensk premiär. Det verkar ju ha blivit lite av en grej det där, med biopics om kända fransoser och fransyskor (Piaf, Chanel och nu Gainsbourg). Jag är inte själv något stort fan av Gainsbourg, men samtidigt måste jag medge att han tillhör den typ av människor var leverne alltid väcker en viss fascination.

I alla fall, senaste dagarnas uppståndelse kring Gainsbourg fick mig att tänka på den här videon. Det kan vara en av de obehagligaste musikvideos som gjorts, även om den i första hand använder sig av antydningar, såsom Charlottes (som är Serges biologiska dotter och numera känd skådespelerska) avstängda blick. Otvetydigt är syftet provokativt och mycket riktigt väckte videon starka reaktioner när den kom 1984.

SKRIVET: 2010-04-07, kl 21:52:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hejdå Stockholm, hej Kalix

Tillbaka i Kalix nu, efter en galen sista dag i Stockholm innehållandes konståkningsstjärnor, TV-team från Dubai, Livets Ord-medlemmar, vilda ryska Plushenko-fans samt några fransyskor på vift i norrland som jag förmodligen vilseledde än mer i mina försök att agera turistguide.

Och i Kalix råder lugnet. Nej inte riktigt förresten. Kalix är lugnet, men på skolan är det full fart, även om vi för tillfället bara är 9 elever i hela byggnaden. Slutproduktionen kickstartade i måndags med gästlärare. Alla verkar riktigt taggade, producenterna har satt igång med casting och budget, fotograferna letar locations med "klippis" (Maddes smeknamn på redigerare) som chaufför och jag har blivit scripta och rekvistitör och håller som bäst på med en nedbrytning av manuset.

Utsikt från Skanstull mot Globen. Foto: jag
Hejdå Stockholm.

SKRIVET: 2010-04-05, kl 21:06:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Femte april 2010

Inser att jag misskött bloggen å det grövsta de senaste dagarna och planen var en rejäl skärpning idag. Men så kom hockeyslutspelet emellan och just nu är det så sjukt spännande att jag inte kan koncentrera mig. Damn!

SKRIVET: 2010-04-01, kl 20:50:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lovade...

Lovade ju att visa en bild på eländet med packningen. Well, så här kan det se ut. Hur ska detta gå?

Packningen inför hemresan från Stockholm

SKRIVET: 2010-04-01, kl 13:58:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Avsked

Bloggar nu för första och sista (i alla fall för denna gång) från praktikplatsen. Känns konstigt. I kväll ska ni få se en bild på allt jag ska ha med mig hem (vilken cliffhanger!). När jag tittade på högen imorse fick jag nästan panik, så mycket grejer, vad har jag gjort? Aja, det löser sig.