SKRIVET: 2010-02-25, kl 21:49:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fjärilsmani

Är riktigt slut efter en lång dag med inspelning. Roligast, men också mest slitsam, var nog förmiddagen. Vi besökte fjärilshuset för att spela in där. Klimatet i fjärilsrummet är tropiskt och det såg till och med ut som om kameran svettades (fast det var egentligen kondens). Ångrar lite att jag inte tog med systemkameran. Hade kunnat bli riktigt fina bilder därinne. Å andra sidan så ville jag ju fokusera på inspelningen, så det hade förmodligen inte blivit så många bilder ändå. Kanske åker jag dit någon helg istället och fotar och då lär det dyka upp någon bild här på bloggen.

Nu blir det att se film och sen sova för orka med morgondagens bravader!

SKRIVET: 2010-02-23, kl 22:41:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till Stockholm med tåg

En mindre evighet sedan jag skrev här senast, känns det som. Har tagit mig ner till Stockholm nu, efter många om och men med tåget (ingen har väl missat att så gott som vartenda tåg i de senaste dagarna varit försenat eller inställt?). När jag satt där på en träbänk inne på tågstationen ute i ödemarken utan något att göra, väntande på ett tåg som bara blev mer och mer försenat, insåg jag att jag borde bli Twitter-användare ändå. Då hade jag kunnat förse er med rafflande rapporter om mina äventyrliga strapatser, ungefär så här:

19.01 Sitter och gör ingenting. Enligt infoskärmen är ny tid för tågets ankomst 20.35 (dvs 1,5 timme försenat)
19.20 Upptäckte just att om jag lutar mig mot ryggsäcken så sitter jag skönare. Ny tid för ankomst: 20.45
19.48 Har hittat en bok att läsa - om sjöfart och fiske i Ålund. Jippie! Ny tid för ankomst: 20.55
19.50 Jag kanske borde bli fiskare ändå? Ny tid för ankomst: 21.00
19.52 Näe, tror inte det förresten. Ingen ny tid för ankomst.
20.11 Tittar på infoskärmen. Ingen ny tid för ankomst.
20.11 Tittar på infoskärmen. Ingen ny tid för ankomst.
20.12 Tittar på infoskärmen. Ingen ny tid för ankomst.
20.12 Tittar på infoskärmen. Ingen ny tid för ankomst.
20.13 Tittar på infoskärmen. Ingen ny tid för ankomst.
20.14 Tittar på infoskärmen, nu händer det något. Ny tid för ankomst: 21.10
20.35 Har tråkigt. Ny tid för ankomst 21.15
20.54 Har fortfarande tråkigt. Ny tid för ankomst 21.20
21.12 Nu går jag ut, om tåget skyndar sig är det kanske framme i Stockholm lagom till våren.

Jag ska nog noga överväga det här med Twitter ändå.

Ha det gott!

(Kommer försöka uppdatera lite oftare framöver)

SKRIVET: 2010-02-19, kl 04:54:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det artar sig

Saker och ting har börjat ordna sig riktigt bra på sistone. Det har löst sig med praktikplats, för några dagar sedan fick jag svar på min ansökan till UR och tänka sig, de ville ha mig dit! Starten på praktiken har blivit lite uppskjuten, men på måndag börjar det äntligen. Tyvärr har jag inte helt klart med boendet ännu (vilket föräldrarna mina är helhispiga över) men det får lov att gå på något vis. Får väl sova på T-centralen om jag inte hinner hitta nåt annat ;) Skämt åsido, det ska inte behövas, om inte annat så har jag vänner i Stockholm som säkert kan inkvartera mig i någon dag. Känns bara som en stor tjänst att be någon om, ens om det är nära kompisar, att få sova på vardagsrumssoffan i sex veckor.

Nu ska jag återgå till OS och återuppliva konståkningsjunkien inom mig. Håller tummarna för svenske Scultheiss såklart och så ska det bli kul att se "gamle" (från när jag var riktig nörd) favoriten Lambiel. Och Plushenko, Weir och Takahasi givetvis. Och just det ja, inte att förglömma, Lysacek.

(Och jag vet att jag är ascool som namedroppar konståkare. Status, oh yes!)

SKRIVET: 2010-02-18, kl 03:15:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Layout

Försöker designa om bloggen. Lite bättre blev det nog i alla fall, om än något torftigt. Om sisådär en 20-30 år är jag kanske riktigt duktig.

Eller så kallar vi det bara minimalism.

SKRIVET: 2010-02-15, kl 21:25:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tuva

Lade ju ut förlagan till Amos minnessten häromdagen. Förra året dog även vår äldsta katt Tuva, och även hon kommer få en minnessten. Så här är det tänkt att den ska se ut (här är bara bilden på henne med, självklart kommer det även finnas plats för text):Finaste lilla Tuva.


Det kommer dröja tills i vår innan stenarna kan läggas ut på sina platser, är lite för mycket snö ute just nu.

SKRIVET: 2010-02-14, kl 00:37:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett år sedan


Idag är det precis ett år sedan min älskade Amos somnade in för sista gången. Jag har inga ord just nu, jag saknar honom bara så mycket.


Förlagan jag gjorde till Amos minnessten.
Förlagan jag gjorde till Amos minnessten.

SKRIVET: 2010-02-11, kl 21:35:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mister can you tell me where my love has gone?

Den här har jag gått och nynnat (eller för att vara ärlig, sjungit högt) på hela dagen, till övriga inneboendes stora förtret.

Okej, jag vet, det är inte ok. Det är bara så sjukt mycket nostalgi. När jag var liten, kanske 4-5 år, hade vi några inspelade VHS-band hemma som jag och min syster ville titta på jämt, jämt, jämt. Allra mest tyckte jag om ett klipp ur programmet Nöjesmaskinen, taget ur ett amerikanskt program med barn som var utklädda till olika (då) populära artister och sjöng deras låtar (väldigt mycket som småstjärnorna, fast 15 år tidigare och att barnen sjöng på riktigt). En av "hitsen" som var med var just den här låten, men med ett barn som sjöng istället förstås. Inbillar mig till och med att jag fortfarande kommer ihåg exakt i vilken ordning låtarna spelades.

SKRIVET: 2010-02-09, kl 22:41:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

On location

Filminspelning, början av januari i år.

SKRIVET: 2010-02-08, kl 22:05:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt (eller välkommen till landstinget)

Sitter och jobbar med layouten på bloggen. Inte helt lätt när sidan inte laddas som den ska. Testade några av stilmallarna, bland annat denna som jag har nu (visst känns den litegrann designad för landstinget ?). Blir att byta imorgon, känner inte för att bråka mer med sidan nu. Nu blir det film istället, "Flickan från tredje raden". Underskatta aldrig en svensk 40-talare i svartvitt.

Godnatt alla läsare jag ännu inte har!

SKRIVET: 2010-02-08, kl 20:31:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att börja

Så blev jag plötsligt med blogg. Tanken på att börja blogga har legat och grott länge, så länge att man kunde tro att när jag nu väl drar igång borde det finnas minst tusen saker att skriva om. Och det gör det - vilket är en bra sak - men också lite förvirrande. Var börjar man?

Många berättar om vad de gjort under dagen eller kanske vad de har ätit. Jag har dock ätit kroppkakor till middag och tyvärr betvivlar jag starkt att det kan anses som särskilt intressant.

Men, men. Jag får hoppas att det är med bloggande som så mycket annat, att man blir bättre om man övar. För i så fall är det ju bara för mig att peppra denna blogg med inlägg om både vettigt och ovettigt, så är jag snart mästar-bloggerskan herself!

Någon sade dock till mig, någon gång för kanske inte alls länge sedan, att det krävs minst 10000 timmars träning inom ett område för att bli riktigt, riktigt bra. Så det är bäst jag börjar med en gång...

Välkomna hit allihopa!

SKRIVET: 2010-02-08, kl 13:52:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag skriva om mig, och om filmskapande.